Anunțul evenimentului de lansare a noului program Erasmus+ 2021-2027 în Republica Moldova

2021-05-07

În cadrul Zilelor Europei 2021, și, odată cu lansarea noului program Erasmus+ 2021-2027, Oficiul National Erasmus+ în Moldova împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM și Delegația UE în RM organizează la 12-13 mai un eveniment de prezentare a noului program. Acesta se va desfășura în format online, cu transmisiune live pe pagina Facebook a Oficiul National Erasmus+ în Moldova. Evenimentul se adresează în primul rând universităților, dar și organizațiilor din Moldova și Parteneriatul Estic interesate să aplice pentru proiectele Erasmus+. Prima zi va fi dedicată prezentării procedurilor modificate de aplicare la Acțiunile Jean Monnet , și cea de-a doua zi - prezentării generale a noului program Erasmus+ 2021-2027. 

Imagine
Launch Event

Pentru înregistrare și participare la eveniment prin intermediul platformei Zoom, vă rugăm să accesați link-urile respective din agendă.

Amintim că noul program Erasmus+ va avea un buget de 26,2 miliarde euro, complementat de 2,2 miliarde euro din partea instrumentelor UE adiționale. Este un buget aproape dublu față de cel de 14,7 miliarde euro din ediția 2014-2020 a programului. Astfel, noul Erasmus+ va susține mobilitățile de studiu și proiectele de cooperare cross-frontalieră pentru 10 milioane de beneficiari de toate vârstele. Programul își propune să devină mai incluziv, mai digital și mai verde și va susține reziliența procesului educației în condiții pandemice.

De-a lungul ediției precedente 2014-2020 a Programului Erasmus+, instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova au reușit deja să implementeze:

21 de proiecte CBHE (Capacity Building in Higher Education – consolidarea  Capacităților în Învățământul Superior); 22 de proiecte Jean Monnet; peste 600 de proiecte ICM (International Credit Mobility – Mobilitate Internaționala de Credite); peste 3600 mobilități academice Erasmus+ între universitățile din Republica Moldova și UE, oferite studenților și cadrelor didactice universitare; 30 de burse pentru beneficiarii din Moldova au fost acordate în cadrul proiectelor comune de masterat Erasmus Mundus Joint Master Degrees.