Procedurile de recunoaștere și echivalare a studiilor și calificărilor, abordate într-un seminar dedicat universităților din Republica Moldova

Oficiul Național Erasmus+ a organizat joi, 24 octombrie 2019, un seminar de tip misiune de asistență tehnică pentru instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova privind procedurile de recunoaștere și echivalare a studiilor și calificărilor obținute peste hotare.

Evenimentul a fost găzduit de către Academia de Muzică, Teatru și arte Plastice (AMTAP) și s-a desfășurat la ArtCor.

La eveniment au participat reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Fabien Schaffer, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Nadejda Sava și Nadejda Velișco, reprezentantul Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, Andrei Chiciuc, reprezentanți ai 20 de universități responsabili de recunoaștere și echivalare a studiilor în instituțiile în care activează.

Expertul internațional pentru acest seminar a fost Kristina Sutkute din cadrul Centrului pentru Evaluarea Calității în Învățământul Superior din Lituania.

Pe durata seminarului au fost prezentate exemple și practici europene de recunoaștere a studiilor și calificărilor, abordarea bazată rezultatele învățării la etapa recunoașterii, structurile naționale de recunoaștere, modalități de implicare a subdiviziunilor universitare în recunoașterea studiilor și calificărilor.

Scopul acestui eveniment a fost promovarea și preluarea bunelor practici în universitățile din Republica Moldova, astfel încât studenții care beneficiază de mobilități academice, tinerii care fac studii peste hotare sau obțin calificări în alte state să beneficieze de o procedură de recunoaștere similară cu colegii lor din universitățile din UE.

Oficiul Erasmus+ în Moldova a organizat această Misiune de Asistență Tehnică cu sprijinul SPHERE (Support and Promotion for Higher Education Reform Experts), Delegației UE în Republica Moldova și  Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Evenimentul a fost găzduit de către Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, la ArtCor. Acest eveniment  face parte din activitățile echipei de Experți în Reforma Învățământului Superior (HEREs) Erasmus+  (Key Action 3: Support for policy reform).

*Puteți accesa galeria foto de la eveniment AICI.