Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a organizat, la 27 septembrie, o ședință de tip cluster cu participarea reprezentanților tuturor universităților care implementează în Republica Moldova Proiecte Erasmus+ și Tempus.
Evenimentul a constituit o platformă importantă de discuții pe marginea impactului și gestiunii financiare a proiectelor europene, fiind menționate, în context, provocările cu care se confruntă universitățile din Republica Moldova la realizarea acestora.
Astfel, au fost clarificate anumite aspecte tehnice care ar eficientiza implementarea proiectelor, cum ar fi importanța deschiderii conturilor bancare separate pentru fiecare proiect, efectuarea plăților, procurarea echipamentului, conform rigorilor contractuale, ș.a..
În cadrul evenimentului, au fost prezentate studii de caz despre experiențele Universității Tehnice a Moldovei, Academiei de Studii Economice a Moldovei și Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți în gestionarea proiectelor Erasmus+.
Un alt aspect al discuțiilor l-a constituit importanța asigurării vizibilității proiectelor și comunicării rezultatelor acestora pentru un impact sustenabil la nivelul întregului sistem educațional din Republica Moldova.
În țara noastră sunt în derulare, la această etapă, 11 Proiecte de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior, 4 Proiecte Tempus care se finalizează în acest an și 8 proiecte Jean Monnet.
Mai multe imagini de la eveniment, pe pagina de Facebook a NEO Moldova.