Zilele de informare Erasmus+ în cadrul a trei universități din Moldova

2021-02-03

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a desfășurat recent trei evenimente de informare online cu genericul „Erasmus+: Întrebări și răspunsuri” pentru studenții Universității de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, ai Universității de Stat ”B.P. Hașdeu” din Cahul și Universității de Stat din Tiraspol. În jur de 230 de participanți au fost prezenți în cadrul Zilelor de Informare Erasmus+. 

În cadrul evenimentelor, reprezentanții Oficiului au făcut o prezentare generală a proiectelor de Mobilitate internațională de credite, iar studenții universităților care au fost deja în mobilități Erasmus+ și-au împărtășit experiențele și impactul acestora asupra prezentului și viitorului lor. Ei au mărturisit că experiența de studii în străinătate le-a îmbunătățit cunoștințele în limbi străine, le-a deschis noi orizonturi, i-a făcut mai activi social, mai toleranți. De asemenea, Oficiul a desfășurat o sesiune de întrebări și răspunsuri în cadrul căreia studenții au avut posibilitatea să cunoască detalii despre programul Erasmus+ și modalătățile de a beneficia de proiectele acestuia.

Imagine
info days 20202

În cadrul Zilelor de Informare a avut loc, de asemenea, și premiera spotului de promovare ”Erasmus+. Schimbă vieți. Deschide minți. Experiențele studenților din Moldova”.

Amintim că peste 6000 de studenți și cadre universitare din Moldova au beneficiat pe parcursul anilor de mobilități internaționale de credite Erasmus+. Programul oferă studenților de la universitățile din Moldova ‎burse de 800-900€ lunar pentru mobilități de 3-12 luni în universitățile din UE, pentru a reveni în țară cu noi competențe lingvistice, a-și dezvolta spiritul de inițiativă și a-și spori șansele de angajabiitate.