Zilele Erasmus în Moldova – două zile de sesiuni online cu genericul ”Erasmus Days 2020: proiecte, oportunități, provocări”.

2020-10-19

Ediția a patra a campaniei de informare Erasmus Days a fost un succes la nivel mondial, implicând pentru prima dată un număr record de peste 80 de țări și 5000 de de evenimente organizate dedicate activităților programului Erasmus+. Republica Moldova a avut și ea un loc aparte pe harta Zilelor Erasmus, iar Oficiul Erasmus+ în Moldova a organizat pe 15 și 16 octombrie două sesiuni online cu genericul ” Erasmus Days: proiecte, oportunități, provocări”. 

Prima zi a fost dedicată prezentării proiectelor de consolidare a capacităților în învățământul superior (CBHE) din selecția 2020, și anume: 1. CONNECT (Connecting universities - industry through smart entrepreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia and Armenia); 2. COOPERA (Integrating Dual Higher Education In Moldova and Ukraine); 3. QFORTE (Enhancement of Quality Assurance in Higher Education System in Moldova); 4. WBL4JOB (Introducing work-based learning in higher education systems of Armenia and Moldova for better employability of graduates).

În cea de-a doua zi a campaniei, pe 16 octombrie au fost prezentate proiectele câștigătoare în ediția 2020 ale Acțiunii Jean Monnet: 1. EU Economic Diplomacy as an Instrument of Foreign Policy Action;  2. Jean Monnet Chair in EU Studies and Migration; 3. European Union: The Comprehensive Notion; 4. Horizons of Moldova’s European Union Integration: Realities and Perspectives.

Imagine
Erasmus Days 2020

În jur de 200 de participanți au fost prezenți la cele două evenimente organizate de Oficiul Erasmus+ în Moldova în regim online, printre care s-au numărat cadre academice și administrative din 17 instituții de învățământ superior din țară, dar și reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ai Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare etc.

Înregistrările video integrale ale evenimentelor pot fi urmărite pe pagina Facebook a Oficiului Erasmus+ în Moldova: Sesiunea proiectelor CBHE, Sesiunea proiectelor Acțiunii Jean Monnet.