Burse Individuale Marie Sklodowska-Curie pentru cercetători

2015-06-30

Cercetătorii post-doctorali sunt încurajați să aplice pentru burse individuale de cercetare Marie Sklodowska-Curie, în cadrul Programului Horizon 2020. Apelul, lansat în luna martie, este deschis până pe 10 septembrie 2015. Bugetul total al Programului este de 215 milioane de Euro

Imagine
Burse Individuale Marie Sklodowska-Curie pentru cercetători

Obiectivul acestor burselor individuale este să sporească potențialul de creație și inovație al cercetătorilor cu expriență și să le ofere posibilitatea de a-și diversifica competențele individuale prin activități de formare, mobilități internaționale și intersectoriale.

Bursele Marie Sklodowska-Curie oferă oportunități de acumulare și transferare a cunoștințelor noi. Mai exact, programul prevede întoarcerea și reintegrarea cercetătorilor din afara Europei care anterior au activat în spațiul european.

În procesul de selectare se va ține cont și de experiența candidaților.

În același timp, sunt oferite burse și celor care vor să reia activitățile de cercetare după o pauză în cariera lor (de exemplu, în urma concediului parental). Pentru a se califica pentru bursele de “repornire” a carierei, candidații trebuie să fi fost inactivi în cercetare cel puțin 12 luni înainte de termenul limită de depunere.

Detalii despre acest program găsiți aici și aici