Programul Erasmus+

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport. Cu un buget de 26,2 miliarde euro, complementat de 2,2 miliarde euro din partea instrumentelor UE adiționale, programul va oferi în perioada 2021-2027 unui număr de peste 10 milioane de persoane posibilitatea de a studia, de a se forma și de a dobândi experiență în străinătate.

Actualul Program Erasmus+, care se derulează în perioada 2021-2027 se adresează persoanelor de toate vârstele și își propune să devină mai incluziv, mai digital, mai verde și să susțină rezilența procesului educației în condiții pandemice. 

Programul Erasmus+ este gestionat de Comisia Europeană (organul executiv al UE), de Agenția Europeană Executivă pentru Educație și Cultură (EACEA), de Agențiile Naționale din Statele membre ale UE și țările terțe asociate la program (Macedonia de Nord, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Serbia și Turcia) și de Oficiile Naționale în țările terțe care nu sunt asociate la program. Republica Moldova are statut de țără terță care nu este asociată la programul Erasmus+ și face parte din Regiunea Țărilor Partenerialului Estic.

Informații detaliate privind oportunitățile programului Erasmus+, inclusiv criteriile de eligibilitate, sunt disponibile în Ghidul Programului Erasmus+