„Erasmus+ Q&A”, parte a evenimentului de lansare a Campaniei naționale de informare a Delegației Uniunii Europene la Chișinău „UE-Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunități pentru tineri!” - EU Talks

2019-09-23

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a lansat joi, 19 septembrie, campania de informare dedicată Programului Erasmus+, ediția 2019, cu evenimentul „Erasmus+ Q&A”.

Sesiunea Erasmus+ Q&A a fost parte a evenimentului de lansare a Campaniei de informare a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova “UE-Moldova: Împreună, mai puternici” - EU Talks, desfășurat la Academia de Studii Economice a Moldovei. Agenda EU Talks a inclus expoziția proiectelor Erasmus+. Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Liliana Nicolaescu-Onofrei și tineri interesați de Erasmus+ au vizitat standurile proiectelor implementate în universitățile din Republica Moldova cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

În același timp, oportunitățile Erasmus+ pentru studenți și universități au fost prezentate de către Claudia Melinte, coordonatoarea Oficiului Național Erasmus+, Rodica Crudu, coordonatoare de proiecte Erasmus+ Jean Monnet și Alexandru Burlacu, student beneficiar al Programului Erasmus+.

Sesiunea „Erasmus+ Q&A” a reunit circa 120 de tineri interesați de Programul UE Erasmus+. Participanții au aflat detalii despre tipurile de burse accesibile în Program și despre cum pot beneficia de acestea fiind studenți sau după finalizarea studiilor.

Echipa Oficiului Național Erasmus+, dar și studenții care au beneficiat deja de burse Erasmus+ au oferit informații și exemple practice despre organizarea mobilităților academice pentru studii sau stagii de practică și aplicarea la programele de masterat.

La final, a fost organizat un concurs, iar tinerii care oferit cele mai multe răspunsuri corecte au fost premiați.

 „Erasmus+ Q&A” va fi organizat, de asemenea, pentru studenții de la universitățile din Bălți, Cahul și Comrat. Sesiuni similare de informare vor fi organizate pentru staff-ul academic din Chișinău și regiuni.

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți aici și aici.