Marea Britanie vrea să faciliteze parteneriatele de Mobilitate

2015-07-06

Universitățile din Moldova care vor să stabilească parteneriate cu instituții de învățământ britanice au acum la dispoziție un instrument în plusAgenția Erasmus+ din Marea Britanie dedică spațiu, pe site-ul său, tuturor universităților din Țările Partenere care caută parteneri în contextul Apelului Suplimentar pentru Acțiunea cheie 1 - Mobilitate de Credite.

Tot ce trebuie să facă reprezentanții instituțiilor interesate este să completeze un formular cu datele de contact ale instituției pe care o reprezintă și să trimită informațiile la adresa erasmus@britishcouncil.org.

Odată publicate pe site-ul Agenției, informațiile furnizate de universitățile din Țările Partenere vor putea fi accesate cu ușurință de orice universitate britanică interesată să obțină finanțare pentru proiecte de mobilitate în cadrul Apelului Suplimentar. 

Lansat oficial pe 12 iunie, Apelul Suplimentar se va încheia pe 24 septembrie. Acesta este organizat pentru Agențiile Erasmus+ care nu și-au epuizat bugetul pentru Acțiunea cheie 1 în Apelul de bază. După ce vor fi stabilite parteneriatele, universitățile din Țările de Program vor putea solicita (din numele ambelor părți) finanțare pentru activități de mobilitate pentru studenți și cadre didactice. Universitățile din Moldova sunt îndemnate să stabilească contacte cu instituții din Austria, Belgia, Croația, Danemarca, Franța, Olanda, Marea Britanie, Ungaria, Irlanda, Malta, Slovenia, Spania și Macedonia.

Detalii despre Apelul Suplimentar găsiți aici.