Studenți de la Comrat și Cahul, informați despre Erasmus+

2015-10-07

Oficiul Național Erasmus+ Moldova a început seria de întâlniri cu studenții în cadrul campaniei naționale “Information Day”. Echipa Oficiului Erasmus+ a mers, pe 17 septembrie, la Comrat și Cahul, pentru a le vorbi tinerilor despre oportunitățile de studii oferite de Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020. Aproximativ 150 de studenți au aflat, în acest fel, cum pot beneficia de posibilitățile de studii oferite de program.

La Comrat, în jur de 50 de tineri au participat la seminarul organizat la Universitatea de Stat din oraș. Studenții au aflat cum pot aplica pentru burse de mobilitate de scurtă durată, dar și cum pot deveni masteranzi sau doctoranzi în universități de renume din Uniunea Europeană. În acest an Universitatea de Stat din Comrat a reușit să semneze parteneriate de mobilitate pentru studenți și personalul academic cu Universitatea de Management din Varna (Bulgaria) și Colegiul social "Caritas" din Cehia.

Sala de Festivități a Universității de Stat "Bogdan Petriceicu Hașdeu" din Cahul a găzduit peste 100 de tineri dornici să cunoască totul despre Erasmus+. Studenții din sudul țării au aflat detalii despre acțiunile Mobilitate Internațională de Credite și Programe Comune de Master:

  • care este valoarea unei burse
  • când și cum se aplică pentru Erasmus+
  • de ce anume trebuie să țină cont pentru a fi admiși la studii în universități europene și din alte țări partenere în Programul Erasmus+.

Datorită parteneriatelor de mobilitate din cadrul Erasmus+, semnate de Universitatea "B. P. Hașdeu", studenții acestei instituții au șansa să-și continue studiile, timp de un semestru, în România - la Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava sau la Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj

Campania națională “Information Day” este organizată de Oficiul Național Erasmus+ în Moldova. Următoarea și cea mai mare întâlnire cu studenții va avea loc la Chișinău (Academia de Studii Economice din Moldova) în ziua de 22 septembrie. Campania dedicată tinerilor se va încheia la Bălți, pe 29 septembrie. Este pentru prima dată când o campanie de informare despre oportunitățile de studii în cadrul Programului Erasmus+, se desfășoară special pentru studenți.

Detalii despre campania "Information Day" găsiți aici