Campania "Information Day", dedicată tinerilor, s-a încheiat

2015-10-07

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a încheiat campania națională de informare din acest an, dedicată tinerilor și studenților interesați de studii europene. Este pentru prima dată când un asemenea eveniment este organizat special pentru tineri. Campania a fost susținută de Ministerul Educației.

În total, circa 600 de tineri din întreaga țară, care urmează să facă studii superioare, sunt studenți sau au absolvit deja, au participat la “Information Day”.

Echipa Erasmus+ Moldova a mers la Comrat și Cahul pe 17 septembrie, la Chișinău pe 22 septembrie și la Bălți pe 29 septembrie, pentru a vorbi despre oportunitățile oferite de Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020.

Astfel, tinerii au aflat că pot opta pentru studii de scurtă durată, pe care le pot face în perioada cât sunt studențila o universitate din Moldova (Mobilitate Internațională de Credite) și/ sau pot alege să facă studii complete peste hotare – (Programe Comune de Masterat/ Doctorat).

În fiecare dintre cele patru locații tinerii au fost foarte activi și au manifestat interes în special referitor la aspectele practice ale Programului – cum se aplică, ce cheltuieli acoperă bursa de studii, cum se obține un certificat de cunoaștere a limbii străine, etc. Multe dintre răspunsuri au venit din partea reprezentanților Departamentelor pentru Relații Internaționale a universităților din Moldova, prezenți și ei la întruniri.

Campania națională “Information Day”, organizată de Oficiul Național Erasmus+ în Moldova, a avut scopul de a populariza Programul Erasmus+ în rândul tinerilor din Republica Moldova și de a-i încuraja să participe la concursurile de burse anunțate.  

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova este reprezentanța oficială, pe dimensiunea învățământului superior, a Programului UE Erasmus+.

Pe parcursul ultimilor 10 ani în jur de o mie de studenți și personal academic din Moldova au beneficiat de mobilități prin intermediul Programului Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport.