Implementarea proiectelor de mobilitate academică și proiectul ELEVATE, monitorizate de Oficiul Național Erasmus+ la Academia de Studii Economice a Moldovei

2017-10-09

Oficiul Național Erasmus+ a monitorizat joi, 30 noiembrie, proiectele de mobilitate academică de care a beneficiat Academia de Studii Economice a Moldovei, din 2015 și până în prezent.

Evenimentul reprezintă un exercițiu al cărui scop este îmbunătățirea calității funcționării proiectelor de mobilitate.

În acest context, reprezentanții oficiului au purtat discuții atât cu administrația universității, cât și cu beneficiarii de burse de la ASEM (studenții și profesori) pentru a susține o bună funcționare proiectelor în perspectivă.

De asemenea, a mai fost monitorizat proiectul Elevating the Internationalisation of Higher Education in Moldova, primul proiect de consolidare a capacităților în învățământul superior coordonat de o universitate din Republica Moldova, în Programul Erasmus+. La eveniment au participat reprezentanții tuturor instituțiilor beneficiare din Republica Moldova. Fiind un proiect structural, în acest proiect participă și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Proiectul prevede internaționalizarea universităților din Republica Moldova implicate în proiect prin consolidarea oficiilor de relații internaționale, sporirea gradului de cunoaștere a limbii engleze în rândul cadrelor didactice universitare, setarea strategiilor de internaționalizare conform specificului universităților, ș.a..