Trei proiecte Jean Monnet vor fi finanțate în Moldova după Apelul lansat în 2014

2015-10-07

Comisia Europeană a publicat lista proiectelor Jean Monnet selectate pentru finanțare în cadrul Apelului de propuneri EAC/A04/2014. Astfel, din Moldova vor beneficia de suport financiar trei instituții care au depus proiecte. 

„Europeanization of University Curricula” este un proiect ce va fi implementat la Institutul de Relații Internaționale din Moldova. În cadrul acțiunii Module Jean Monnet vor fi desfășurate activități de predare și cercetare.

Un alt proiect – „Jean Monnet Centre of Excellence in European Economic Integration Studies” – a primit aprobare în cadrul acțiunii Centre de Excelență și va fi implementat la Academia de Studii Economice.

“Deepening Understanding, Information and Communication of the European Union in the Eastern Partnership” este un proiect aprobat spre finanțare în cadrul acțiunii Jean Monnet pentru instituții și asociații. Proiectul a fost depus de AO E-Institut.

Acțiunea Jean Monnet, din cadrul Programului Erasmus+, are scopul de a promova, la nivel mondial, excelența în predare și cercetare în domeniul studiilor despre Uniunea Europeană. Activitățile Jean Monnet încurajează dialogul dintre mediul academic și factorii de decizie într-un stat și în special au rolul de a îmbunătăți guvernanța politicilor UE. Studiile despre Uniunea Europeană cuprind analiza spațiului european în toate elementele sale, cu un accent deosebit pe procesul de integrare europeană.

Pentru detalii tehnice ale proiectelor, accesați secțiunea Proiecte Selectate