Universitatea Agrară va trimite studenți în Portugalia

2015-10-07

Universitatea Agrară din Moldova a semnat un acord de Mobilitate cu Institutul Politehnic din Bragança, Portugalia. În baza parteneriatului dintre cele două instituții de învățământ superior, 6 studenți ai Facultății de Economie și 3 cadre didactice de la Universitatea Agrară vor beneficia de mobilități de studii și, respectiv, de predare. 

Începând cu luna septembrie, 2015, studenții vor petrece 3 semestre la Institutul din Bragança. Creditele obținute de studenții moldoveni în Portugalia vor fi recunoscute de către Universitatea Agrară. La finalul cursurilor tinerii vor obține o diplomă dublă, semnată și recunoscută de ambele instituții. Studenții vor beneficia, fiecare, de câte o bursă în valoare de 8000 de Euro.

De asemenea, doi profesori vor avea ocazia să predea la Institutul portughez timp de 2 săptămâni, iar un membru al decanatului va face o vizită de studiu.

Parteneriatul dintre Universitatea Agrară din Moldova și Institutul Politehnic din Bragança se înscrie în Acțiunea cheie 1 a Programului Erasmus+ - Mobilitate de Credite și este finanțat de către Comisia Europeană.