Sesiune de informare la Centrul de Excelenţă în Horticultură şi Tehnologii Agricole din Țaul

Perspectivele și oportunitățile fantastice ale programului Erasmus+ au fost prezentate în cadrul unei sesiuni de informare la Centrul de Excelenţă în Horticultură şi Tehnologii Agricole din Țaul.

Evenimentul a fost organizat de Oficiul Național Erasmus+ în Moldova în cooperare Info Centrul în Moldova pentru Erasmus+Youth & European Solidarity Corps. Astfel, am deschis studenților, dar și personalului academic de la instituție, ușița spre oportunitățile educaționale și profesionale în cadrul programului Erasmus+:

  • personalul academic a aflat în detaliu despre multitudinea proiectelor Erasmus+ accesibile pentru ei;
  • studenții au descoperit oportunitățile Erasmus+ Tineret;
  • am discutat despre perspectivele de implementare a noului proiect de consolidare a capacităților FARMKEEN, câștigat anul acesta de către Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul.

Amintim că noul cadru al programului Erasmus+ 2021-2027 a deschis oportunități pentru instutuțiile din învățământul profesional tehnic din Republica Moldova. Astfel acestea pot participa la proiecte de consolidare a capacităților în domeniul VET (Capacity Building in the field of Vocational Education and Training - CBVET), dar și la mobilitățile internaționale de credite (International Credit Mobilities - ICM).