Sesiune de informare pentru organizațiile active în sfera tineretului

Campania națională de informare Erasmus+ continuă cu un eveniment dedicat organizațiilor active în sfera tineretului din Republica Moldova. Acesta se va desfășura în format online. Sesiunea de informarea pentru organizațiile în sfera tineretului va fi organizată de Oficiul Național Erasmus+ în Moldova cu suportul și participarea Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA), a Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret și a Info Centrului în Moldova pentru Erasmus+ Tineret & Corpul European de Solidaritate.

Începând cu anul acesta, instituțiile active în sfera tineretului din Republica Moldova sunt eligibile pentru a participa la proiectele de consolidare a capacităților în domeniul tineretuli în calitate de aplicanți direcți sau parteneri.

Proiectele de consolidare a capacităților sunt acțiuni de cooperare internațională bazate pe parteneriate multilaterale între organizații active în domeniul tineretului. Acțiunea are ca scop:

  • creșterea capacității organizațiilor care lucrează cu tineri în afara învățării formale,
  • promovarea activităților de învățare non-formală în țările din afara UE care nu sunt asociate programului, în special vizând tinerii cu mai puține oportunități, pentru a îmbunătăți nivelul de competențe și a încuraja participarea tinerilor în societate,
  • sprijinirea lucrului în sfera tineretului în țările din afara UE care nu sunt asociate programului, pentru îmbunătățirea calității și recunoașterii acestuia,
  • sprijinirea noilor scheme de mobilitate pentru învățarea non-formală în țările din afara UE care nu sunt asociate programului.

Astfel, în cadrul acestei sesiuni de informare, participanții vor afla în detaliu despre proiectele de consolidare a capacităților în domeniul tineretului, precum și despre particularitățile de participare în cadrul programului Erasmus+.

Când? 16 februarie, 15:00 
Unde? online meeting

Limbi de lucru: engleza (prima oră a evenimentului) și româna (a doua oră a evenimentului)
Înregistrare pentru eveniment: 
https://forms.gle/bnAKFDWjaHc1yASt9  

Persoanele înregistrate vor primi link-ul de participare cu o zi înainte de eveniment.